Råttsäkring i barnvagsförrådet

Idag skulle Märta och jag ta oss en promenix och träffa Mischa. Det vi möttes av utanför barnvagnsrummet var denna skylt. Råttorna har alltså till sist tagit sig in även i vår fastighet!

Då dök minnet upp av en granne som nyligen har sagt att vi bör råttsäkra barnvagnarna, eftersom råttor ”gillar att mysa och äta av plädarna som ligger i barnvagnarna.”

Jag låste upp den tunga metalldörren. Hur i all sin dar kan råttor ta sig in i denna betongbunker? Sen var jag bara tvungen att gå bort och titta under ”kartongen” Erik skriver om, under vilken fällan skulle vara gillrad.

Men först måste M:s barnvagn råttsäkras. Jag slog ett par slag ovanpå säcken hon ska ligga i. Ingen rörelse. Väntade ett par sekunder, några små slag till, tryckte ned påsen där Märtas fötter ska ligga och följde med handflatan uppåt. Ingen reaktion. Först därefter vågade jag stoppa ned handen i liggvagnen. Under tiden sprattlade, stånkade och pustade, fullt vinterpåklädd Märta mot mitt bröst.

Efter att Märtas vagn var säkrad tog jag mig så fram till kartongen ovanför vilken Erik har placerat den här skylten. Jag förbereddde mig mentalt på att få se en råtta i fällan.


Ok! Jag kan direkt konstatera att hålet ni ser ovan värmeledningen har ett stort hål, som gnagarna mycket väl kan ha tagit upp. Det behöver naturligtvis muras igen omedelbart.
Fällan ser inte mycket ut för världen på den här bilden, men är en riktigt ordentlig anordning på cirka femton centimeter i längd längd och sju centimeters bredd. En katt knäcker nacken om den försöker norpa den där stora betesbiten, som jag tror är av samma slag som man fiskar karp med och köper på säck.

Jag rös till vid tanken på hur det ser ut i avloppstunnlarna ute under Skånegatan. Dessa individer är cirka 25 cm mätta utan svans och kan ta kål på en katt och för med sig de mest fruktansvärda smittor. Precis den typen av råttor finns nu alltså i vårt hus.

En och en halv timme senare satt Mischa och jag på Folkets Kebab, bäst i Stockholm på friterad blomkål. Idag tog jag mig en vegetarisk mix.

En fin linssoppa med krutonger ingår som förrätt.

Många söderbor har hittat hit och det är alltid knökfullt vilket är jobbigt om man har barnvagn med sig som jag hade idag.
Mischa i sin ”White-trashkeps” som hennes kille, Tobbe hatar att hon har.

På hemväg sedan upptäckte jag att ett nytt galleri (som tyvärr inte var öppet nu) hade flyttat in på Erstagatan. Jag såg inte vad den här konstnären heter, men utställningen verkar spännande.

Lite lagom naivistiskt och absurt…

är kul, tycker en man med min svartsyn.

5 svar på “Råttsäkring i barnvagsförrådet

 1. Anonym säger:

  Tur att jag inte är så förtjust i vare sig blomkål eller linssoppa, annars hade de sakerna varit svåra att äta efter det här ”aptitliga” inlägget

  Svara
 2. Anonym säger:

  Usch för stora råttor…ryser vid tanken av upptäckt. Du va ju riktigt modig Tomas.Linssoppan med krutonger lät mycket mer spännande…Lotta

  Svara
 3. Anonym säger:

  Det är väl inte så konstigt att jag ogillar den där kepsen?Vad tycker du själv om den? =)

  Svara
 4. Anonym säger:

  Jag tycker numer att den är ganska häftig , men jag skulle naturligtvis inte vilja att någon JAG var ihop med hade en sådan ;-D

  Svara
 5. Anonym säger:

  Till helgen skall hela gården besprutas med råttgift. Barn och husdjur skall hållas inne. Min flickvän vill att vi ska ha katt och inför detta hot är jag snart beredd att böja mig. Vill inte ha husdjur egentligen så jag föreslog en orm som kunde mumsa i sig de äckliga kräken men det föll inte flickvännen i smaken.Fick höra att krogen här intill har en”huskatt” som tar stora råttor och bär bort dom till en liten gränd. /BP

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *