Rock on Lemmy!

En del icke rumsrena personer kommer förmodligen alltid att imponera på mig ( trots att jag är i övre medelåldern, lever ett städat liv med bil, fru, bostadsrätt och uppbär en aktad position i samhället). En sådan person är Lemmy, 64 i Motörhead, som vägrat att gå några andra vägar än sina egna.

Han uttalar sig fortfarande, efter fyrtio år som rockstjärna, grovt och vulgärt. Han är tillika en stordrinkare, storrökare och bråkstake. Senast för några månader sedan provocerade han tyskarna på deras hemmaplan genom att ikläda sig nazistmundering. Motörhead, där Lemmy är frontfigur, kör samma stenhårda rock som för trettio år sedan, med en energi som få band idag klarar att uppbringa.

Även rent fysionomiskt är Lemmy unik. När karln för ett tjugotal år sedan ville byta blod efter att en längre period gått på droger, sa hans läkare efter att ha gjort en analys av Lemmys blod, att en transfusion skulle vara otänkbar. Lemmy skulle helt enkelt dö av att få vanligt människoblod i sig, med samma självklarhet som en vanlig person skulle dö av att få Lemmys blod i ådrorna. Myt eller ej, folk i Lemmys närhet som försökt sig på att leva på samma sätt, har fallit som käglor, dött eller låsts in på mentalssjukhus eller avgiftningskliniker med livstida men, medan Lemmy alltid klarat sig.

I denna video från 1980-talet avrättas kvinnokarlen och gängledaren Lemmy, men står upp från de döda för att kunna fortsätta spela sin rock n roll. Låten heter Killed by death. Rock on Lemmy! [youtube https://www.youtube.com/watch?v=gV6noHEd6XE&hl=en&fs=1&w=425&h=344]

1 svar på “Rock on Lemmy!

  1. Anonym säger:

    Bra inlägg om Lemmy!Gillade att du la upp låten ”Allt som är ditt” med Säkert i ett tidigare inlägg. Fastnade också för texten. Iaf så, ganska stor kontrast till Motörhead. Men båda är ju asbra!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *