Södermalm söndag

Idag har jag varit ute och gått i flera omgångar, först med H&M och sedan med Missantrop.
Det var ett fantastiskt solsken ända fram tills det skuggades av byggprojekten som just nu sker på Ringvägen nedanför SÖS.
Det har skrivits en hel del om att det behövs mer yta till bostäder. Och om Söder på ett par års sikt skall kunna expandera till 150 000 innevånare är det ju konstigt att man bygger kontor, för det är ju så de här husen ser ut. Vanliga lägenheter har väl inte sådär många tätsittande fönster. Det skulle i vart fall inte jag vilja ha i mitt sovrum.

Ingen speciellt inbjudande fasad, tyckte vi.
Efter någon timme började H frysa, och hon och M tog en buss tillbaka till de östra delarna av stadsdelen, medan jag fortsatte ner över Zinkensdam och sedan vidare ner mot kvarteren kring Magnus Ladulås. Jag hade nu en dryg timme att slå ihjäl innan jag skulle träffa Missantrop på Folkets Kebab, så jag knackade på hos BP och hans sambo,V. Nog hade de en kopp kaffe att bjuda på, trots att de just druckit själva och inte ville ha något.

Jag tyckte att deras köksbord såg ut som ett trevligt utställningsobjekt från Duka eller Hemtex.

Vi satt och pratade en stund och började sen se reprisen av den intressanta dokumentären om Olle Ljungström som man förresten kan se här, fram till och med den 27 mars om man vill: http://svtplay.se/v/1461483/k_special/en_film_om_olle_ljungstrom BP:s sambo, V, bryggde mig ungefär en liter kaffe och sen var det dags att gå och träffa Missantrop.

Vi åt på Folkets Kebab och tog sedan en tur runt i lite olika affärer. Här är vi på en sådan där billig kinesaffär där man kan göra riktiga fynd. Den här masken var så billig att Missantrop köpte den direkt.

Jag funderade lite på en jättetandkrämstub med kinesisk Colgate, men måste tänka på Kaliumnitratet numer och jag kunde inte avgöra om tandkrämstuben innehöll det.

Du borde ha en sån där mask, pappa!

Och sånna där skor!

8 svar på “Södermalm söndag

 1. Anonym säger:

  HAHAHAHAHA, fyfan vad absurt! Typ; mental-promenad med ledsagare! HAHAHAHAHAHA

  Svara
 2. Anonym säger:

  HAHAHAHAHA, fyfan vad absurt! Typ; mental-promenad med ledsagare! HAHAHAHAHAHA

  Svara
 3. Anonym säger:

  Se och lyssna på Olles senaste verk skivan ”sju”http://open.spotify.com/album/53Xal92hFQ7dtlhOkrT4e1Förutsätter att du har spotify, vilket du förstås har !

  Svara
 4. Anonym säger:

  Se och lyssna på Olles senaste verk skivan ”sju”http://open.spotify.com/album/53Xal92hFQ7dtlhOkrT4e1Förutsätter att du har spotify, vilket du förstås har !

  Svara
 5. Anonym säger:

  Väntar mig en recension av Olle filmen!Spiegel spelade ju ”Lycklig” live ibland och den sjöng ju Olle.Själv som Olle fan tyckte jag den var bra som fan. Han fällde några oerhörda visdomar, den som fastnade hos mig mest var: ”Jag har druckit och drogat för mycket. Men det var enda lösningen jag kom på”.Oslagbar!Intervjun med hans mamma var också fin.Inslagen med Reeperbahn i trädgården där Olle spelade gura och de andra fotade och satt och hängde, förstod jag inte riktigt. Danne Sundqvist såg ut att må bra. Vad tyckte du?

  Svara
 6. Anonym säger:

  Jag tycker att det är tragiskt att han fortsätter att dricka trots att att det kommer att innebära en alltför tidig död. Det kommer bli tomt efter Olle även om han inte har gjort så mycket de senaste tio åren, vilket hans drogkonsumtion säkert har en ganska stor del av skulden i. Sanningen om hans sjukdom framgick ju heller i inte programmet…Men man förstod ju mellan raderna i vad mammans sa att Olle kanske inte har så lång tid kvar. Det blev mycket tomt efter Cornelis som dog när han var femtio.Jag minns när vi lirade ”Lycklig”, men kommer ihåg att den var ganska jobbig för mig att sjunga eftersom jag inte är tenor som Olle.Repeerbahnintervjun var intressant och speglar på vilket sett de andra medlemmarna har utvecklats parallellt med OLle. Han har levt ett liv i rampljuset och delvis bränt ut sig, men samtidigt fått leva ett rock n roll-liv där en av de viktigaste sakerna är att hålla sig smal 😀 De såg ut som ordinära ganska välmående grabbar i fyrtiofem plusåldern som snart fyller gubbe.Jag tyckte att dokumentären var bra.

  Svara
 7. Anonym säger:

  ja du har rätt. Klart att han borde vilja bli frisk. Jag visste inte ens att man fick dricka med diabetes…Verkar hur farligt som helst.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *