Soi 9


Efter att ha tassat som katter kring het gröt i en vecka (sen Thai köket i den gamla kiosken utanför på gatan öppnade och kön ringlade lång) slog vi så till. En vanlig måndag måste man få unna sig något exotiskt. Så vi ringde ner till Soi 9 och beställde. Heléne ville ha nudlar Phad Samee, och jag nudlar med räkor. Tio minutrar senare stod jag vid luckan och skulle betala.

En tråkig sak var priserna på maten. Jag hade ju närt en förhoppning om att det skulle vara billigt. En rätt kostar ca 70 kr utan dryck, och där sprack min vision ” Lis med Läkol tlettinio, tack!”


Synd, för sådana priser hade kunnat suga upp en hel del missnöjda ungdomar från Sofiaskolan som inte gillar skolmaten. Dessutom hade vi haft råd att äta där var och varannan dag. Nu blir kunderna istället den burgna omgivningen i kvarteren runt omkring som jag tror gladeligen betalar upp till 120kr per portion för lite exotisk ”take away” – mat.

Det är otroligt hur den lilla kiosken kan se så stor ut inuti.


Nåväl, allt var i sin ordning; kungaporträtten i fönstret, pojkarna i kiosken var trevliga och smala. De driver också en thairestaurang nere på stan någonstans.

Och maten var enligt mitt tycke lika god som nere i Thailand.

5 svar på “Soi 9

 1. Anonym säger:

  Otroligt! Nudlar för 70 kr gånger 2. Ja de tjänar nog bra:)Jag hade köpt påse nudlar, 5 kr, frysta räkor 27 kr för 500 g, lite grönsaker. Soya, lök. Men så handlar jag ju bara på Lidl också. Hoppas det var gott:)

  Svara
 2. Anonym säger:

  72.50 för att vara exakt. Ja, din portion kommer ner under en tio (elen inräknad) ;-D

  Svara
 3. Anonym säger:

  allt är ju relativt, nej, våra inkomster är nog inte speciellt höga i relation till vad folk i dessa krokar tjänar. Det är ett ultrablått område.

  Svara
 4. Anonym säger:

  Ok – Upper Class SoFo, men ett Maxmeal med plusmeny ligger väl nästan i samma prisklass?En hämtning på Indiern som vi ibland ägnar oss åt går lätt på över 200 spänn. På chinakrogen kan man komma undan lite billigare, och får dessutom så mycket mat att det räcker till en omgång dagen efter.Lis me läkol. trettionio tack! var nog i de mest optimistiska laget – de små thaipojkarna skall ju leva också, de hal de kanske inte så lätt i Svelje! Vi får äta hos Tenderbeat i fortsättningen./BP

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *