Teknikdag som slutade lyckligt


Idag hade jag två ärenden i två olika affärer, nummer ett: att lämna in min mobiltelefon, som inte längre kan överföra bilder till en dator pga av glapp i kontakten. Två, att byta klockan på bilden som inte fungerar trots att den är helt ny.

Jag hade två års garanti på den ganska dyra Ericsson-telefon,men skulle strax bli varse att den inte var någonting värd. Killen på Phone-House kunde direkt konstatera att mobilen var fuktskadad. ”Fukt och vattenskador” är ju som alla vet det värst tänkbara scenariot vid mobilproblem.
”Hur kan du se att den är fuktskadad?” undrade jag.
”Det ser man här”, sa han och visade upp laddningskontakten, som var lika grönärgad som stadshustaket.
Fan! var min första tanke. Men så kom jag på att jag för en gång skull hade tagit en försäkring.
Med försiktig optimism tittade jag bland papprena ( ett helt A4 kuvert för den här telefonen). Jo, där låg den, extraförsäkringen som jag övertalats att teckna då jag köpte telefonen.

Det är är sällan jag tar försäkring på några extra saker.

Men efter att ha haft flera telefoner som har blivit ”vatten – och fuktskadade ” – hade jag den här gången slagit till. Det var också första gången jag hade köpt en dyr 3 -G mobil (som behövdes för kommunikation från Fårö). Den hade kostat strax under 3000kr.
Phonehousekillen tittade på min försäkring.
”Med den där får du en ny telefon!” sa han.
Jag som tidigare har retat mig på den där avgiften som dras var tredje månad på 174 kr från mitt konto, kände nu ett inre jubel bubbla upp. Det var värt något att ha den där.
Det var bara att skriva under en skaderapport och så fick jag en tid att komma in och hämta den nya mobilen. Nu på tisdag. Självrisken är 500. Men det är det ju klart värt.

En minut senare stod jag vid disken på Teknikmagasinet. Killen där (det är alltid män som jobbar med tekniska saker) kunde bara konstatera att klockan var trasig och jag fick frågan om jag ville ha tillbaka vad jag betalat, 400. Jag, som hade förväntat mig att de skulle skicka klockan på lagning, och att jag till slut skulle få dyka upp i Sverker Olofssons Plus, kunde nu gå ur butiken lugn och ljus i sinne.

Det här måste vi fira, sa jag till Heléne, vad vill du ha att äta?
”Plankstek”, sa hon.

6 svar på “Teknikdag som slutade lyckligt

 1. Anonym säger:

  DEt lät ju bra men jag tror inte att just den modellen finns kvar, eller sa dom det?

  Svara
 2. Anonym säger:

  skönt. men försäkringar alltså, suck. du har betalat 174 kr i kvartalet och ändå måste du ut med 500 i självrisk. de stora vinnarna i samhället måste ändå vara försäkringsbolagen…även konstigt att fuktskador aldrig täcks av garantin.men skönt att du blev nöjd.p.s. saknar plankan på bilden, ser ut som pommes:)

  Svara
 3. Anonym säger:

  Hej, det är Edddvard!Vilken osis! Kan man inte bli sjukskriven om ens mobil går sönder?

  Svara
 4. Anonym säger:

  Jo, visst borte man kunna bli sjukskriven, det är ju en av de vitalaste delarna av ens kropp. Tenderbeat: Jag fotograferade bara min egen portion.

  Svara
 5. Anonym säger:

  Ändå lite tråkigt att det gick så bra… hade gett en halv årslön för att få se dig i Plus! /BP

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *