Thåström i Långholmsparken


Kunde inte motstå att gå och se Thåström ännu en gång, speciellt inte sedan jag fått tid att lyssna in senaste plattan som väl ingen har lyckats undgå och som är ett mästerverk.

Tyvärr missade vi Freddie Wadling, men hann se Anna Ternheim som faktiskt har imponerat musikaliskt på mig. Men hennes uppträdande var väl – ja – sådär, tycker jag. Lite väl mollstämt, låt efter låt, i vissa låter svängde det till som tex i ”What have I done”. Men på det stora hela kändes det som en ganska seg väntan på huvudattraktionen.

När så Sveriges ende riktiga rockstjärna klev på strax efter halv tio behövde jag en kraftig energikick, och det var precis vad jag skulle få. Thåström inledde med ”Släpp aldrig in dom här” var i toppform redan från start, for runt och dansade spastiskt, trixade och lekte med fraseringen i sångtexterna, och i lekfull kreativitet fortsatte konserten. Thåström verkade rentav glad- tackade publiken- även om han i vanlig ordning inte sa speciellt mycket mellan låtarna. Vi fick i alla fall veta att nya låten ”Långt bort” från senaste albumet handlar om hans döde vän, Hatte (Stiwenius).

Hinner eller orkar inte göra någon fullkomlig recension, men såhär skrev man om gårdagens konsert i Göteborg, och den överensstämmer lysande bra med med konserten ikväll. Vill bara säga att om ni (som gillar Thåström) får chansen att gå på någon av konserterna på den här turnen – som nu drar vidare juli ut – och en bit in i augusti – så gör det! Ni kommer inte att ångra er. Jag har inte sett honom såhär bra sedan 1999 och turnén till ”Det e`ni som är dom konstiga…”.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=GFXExgYk-h0&hl=sv&fs=1&&w=425&h=344]

7 svar på “Thåström i Långholmsparken

 1. Anonym säger:

  Jag älskat Thåström! Tyvärr har jag ingen möjlighet att se honom i år eftersom jag jobbar ”jämt”.

  Svara
 2. Anonym säger:

  Konserten på Annexet efter Skebokvarnsvägen 209 var inte dum den heller:)

  Svara
 3. Anonym säger:

  Den Annexet var faktiskt ingenting jämfört med den här, hoppas verkligen att du gick in istället för att stå därutanför som när vi träffades.

  Svara
 4. Anonym säger:

  Jag får planera bättre och kolla vilka konserter jag vill se innan jag lägger schemat. 🙂

  Svara
 5. Anonym säger:

  MM första gången Thåström för mig WOW …Klart heftigaste på kvällen, var lite småsmart.. stack in till staden 17.40 kom precis runt 18,15 hade ingen bilett, köpte en i tältet för ynka 300 spänn på biljetten stod det 360??? adm avgift .. sicken tur man kan ha idag tänkte… jag o smet in i kön. Skaffa mig en fin plast i gräset framför scenen åt en Getsostfralla o en Loka-citron! Inge Ground Zero ikväll :)Freddie Wadling … så bra så intensivt o skojigt mellansnack. Har aldrig hört Anna tror jag, positivt överaskad gillade bandet och Anna, visst sorgset men gillade det.Sen Thåström, vilken kick!!! Kändes som publiken inte ville släpa iväg honom, intensitet värme och ett klart bra band tungt massivt. På vägen hem i zunkbaren på Södra Station lirar ett Afrikanskt band svängigt långa suggestiva låtar baren ful av glada dansande afrikaner 🙂 En gästartist hoppar in å det blir några reaggelåtar coolt drar hem vid 01.15 tåget nuförtiden får man vara ute lite senare, man slipper ta nattbuss…. fantastiskt efter 35 år pendeltrafik har man upptäckt att folk vill vara ute längre än 12.45.Man får Tacka SL Vilken musikkväll, nästa stopp Stockholms Jazz den 15 Juli.

  Svara
 6. Anonym säger:

  Kul att din kväll blev så lyckad, Micky. Trodde du befann dig i London eller athen vid det här laget ;-D

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *