The Sweet

När den här låten gick upp på Tio i Top var jag snabbt en i klungan av trettonåringar som trängdes i Västertorps skivaffär för att få köpa ett ex.
Undrar vad en singel kostade på den tiden, fem kronor?
Minns att jag var kund hos Seriehuset på Koksgatan, 1975 och att en LP kostade 13.90. Seriehuset var en billighetsskivaffär med priser motsvarande dagens Ginza. De låg runt 30% under Åhlens och andra skivbutiker, som redan då måste ha haft höga vinstmarginaler.
Jag minns att jag såg Sweet på Gröna Lund och att vi skolkade från skolan samma dag för att möta Sweet när de kom i sin limo utanför Grand Hotell. De bodde naturligtvis där på sitt Sverigebesök.

Min idol var basgitarristen Steve Priest, och när han gick förbi på väg in i hotellfoajen, var jag en av dem som kastade sig fram och fick tag i en bit av hans röda hår. Min kompis Sandy, som hade Brian Connolly som favorit fick tag i en bit av hans hår.På kvällen stod vi och skrek och åt popcorn framme vid kravallstängslet.Vi startade ett band sedan som skulle köra Sweetcovers, men det hela rann ut i sanden. Förmodligen för att vi inte kunde spela.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZrBDivsSe3k&hl=sv&fs=1&w=425&h=344]

3 svar på “The Sweet

 1. Anonym säger:

  Ja dom var grymma!!!! Mitt första favvoband. Vilka låtar!Har alltid undrat varför de bajade i logen på Grönan? Måste varit missnöjda med nåt…

  Svara
 2. Anonym säger:

  Ja dom var grymma!!!! Mitt första favvoband. Vilka låtar!Har alltid undrat varför de bajade i logen på Grönan? Måste varit missnöjda med nåt…

  Svara
 3. Anonym säger:

  De bajsade i en ishink på Grand Hotel – förmodligen för att det var skitnödiga.Har en kompis som spelade med dom på nån reunionturne för massa år sedan. Då var B. Connoly så fet och nerknarkad att de fick släpa in honom på scen, och så ställde han samma frågor i början av Ballroom Blitz till det helt unga grabbgänget som backade upp honom..Are you ready Steve? Oh Yeah svarade någon som hette Peter eller Kalle.Läste även en intervju med Steve Priest i DN för ett antal år sedan där han surnade till rejält efter att ha nekats en gratisöl i baren på en Ålandsfärja dom lirade på…Rock & Roll Tragedy!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *