torsdag kväll

Ikväll var N, en gammal god vän till mig på ett av sina årliga Stockholmsbesök. Vi hamnade av en slump på Mosebacke Etablissemang, där ett band som mestadels specialiserat sig på Frank Sinatra covers spelade. Vi fick reda på att det på dagen är elva år sedan Frank Sinatra lämnade jordelivet.

Bandet som bestod av svenska män i 30-40 -års åldern, var mycket skickliga på sina respektive blåsinstrument. Trumpeter, saxofoner, fagotter, och tromboner var det som dominerade scenrummet. Sångaren lät som Sinatra eller bättre, i vart fall rent tekniskt. På något sätt förstod jag för första gången i mitt liv varför den här typen av musik har gått hem så i alla läger, även hos många vänstersympatisörer. Det är New York – elegans, coctail, amerikansk socité och The Big World ut i fingerspetsarna. Bandmedlemmarna i svarta kostymer, slipsar och flugor som på en galamiddag, underströk feststämningen.

N hade två trevliga vänner med sig. Båda är advokater. I pausen berättade den ene, att han hade intresserat sig för Styckmordet som Allmänläkaren och Obducenten anklagades för i mitten av 1980-talet. Advokatvännen verkade oerhört insatt i fallet med läkarna som nu försöker bli rentvådda från alla misstankar om inblandning i mordet. Men när det var som mest intressantast satte bandet igång att spela igen. Jag bestämde mig för att ett set av Sinatra-låtar var fullt tillräckligt. Jag tog mig en promenad hemmåt genom det folkligt myllrande Södermalm.[youtube https://www.youtube.com/watch?v=w25TylDyQBY&hl=en&fs=1&w=425&h=344]

5 svar på “torsdag kväll

 1. Anonym säger:

  Hej, det är Edddvard!Jag tycker du gjorde alldeles rätt som stack. Man vet aldrig vad en advokat med ett osunt intresse för styckmord kan hitta på.Stämmer det att det var två advokater?

  Svara
 2. Anonym säger:

  Hej, det är Edddvard!Jag tycker du gjorde alldeles rätt som stack. Man vet aldrig vad en advokat med ett osunt intresse för styckmord kan hitta på.Stämmer det att det var två advokater?

  Svara
 3. Anonym säger:

  Jo, det var två brottmålsadvokater, båda med ursprung i Umeå. Den styckmordsintresserade tror jag på någon sätt hade haft, eller eventuellt skulle komma att ha något med detta morbida mål att göra, och han hade mycket detaljkunskaper om det hela.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *