Utvecklingssamtal och övervakningslarm

Ikväll är jag väldigt trött efter en av de hittills mest intensiva arbetsveckorna denna termin. Jag har haft 9 utvecklingssamtal efter det att lektionerna är avklarade, utspridda på tre dagar.

Utvecklingssamtalen är som regel trevliga att ha. Man får socialisera sig lite med föräldrarna till barnen och sätta elevens utveckling i fokus. För det mesta är eleverna positiva till utvecklingssamtalen.

Men det är mycket arbete innan samtalen väl kommer igång. Man får tänka efter rejält kring en rad punkter, allt från hur eleverna når målen i de olika ämnena (jag har drygt 70 elever i fem olika ämnen) till hur de sköter sig på lektioner, passar tider, tar ansvar, är en bra kompis etc. etc.etc.

När samtalen är över kan man återgå till att rätta, planera, strukturera och genomföra lektioner och ringa föräldrar till elever som hittar på dumheter som tex att kasta mat i korridoren eller hoppa sönder bord eller slå in fönster.

Den sortens samtal hör till vardagen och jag har även hunnit med några sådana idag. Det var det sista jag gjorde innan jag gjorde helg och gick från arbetsplatsen klockan tre i eftermiddags.

Det är makalöst korkat att kamerorna nu ska förbjudas eftersom de är ”integritetskränkande”.
Då tycker jag att man kan ta bort kamerorna från tunnelbanor, vid Riksdagen och vid bankomater också.

Att ta bort kamerorna är att ge klartecken till ungdomar på vår skola att fritt få fortsätta att vandalisera vår nybyggda skola. Det var pga av att du kamerorna sattes in för några år sedan med ett mycket gott resultat; vandaliseringen nästan helt då vi kunde gå in och titta vem som exempelvis hade satt eld på en papperskorg eller hoppat sönder ett bord.

Men det är klart, det är ju bara skattepengar, och också helt i linje med polisens ovilja att ta emot bevismaterial vid annan typ av egendomsbrott.

3 svar på “Utvecklingssamtal och övervakningslarm

 1. Anonym säger:

  Är väl inte klart att kamerorna ska bort heller???? Vi I Kista har bara flyktingelever och dom är lugna eftersom de filmas om de snattar eller förstör. Jag tror att kamrorna blir kvar. Måste bli kvar! M v h SYV

  Svara
 2. Anonym säger:

  Vår rektor sa att de ska bort i Huddinge kommun (det kommer förmodligen i hela landet) och fram till dess är det bara rektor och biträdande som har tillgång till att kunna titta, vilket förorsakar mycket strul eftersom det dels blir en överbelastnng på dem, samt att brott som begåtts får vänta med att bli upptäckta eller att de försvinner efter 24 timmar. Längre får informationen inte lagras. Mvh T

  Svara
 3. Anonym säger:

  Huddinge kommun……vår friskola i Kista lagrar hur länge vi vill, vem kan kolla sånt? I vår skola kollar vaktmästaren på filmerna. Bara rektorn – typisk svensk kommunal skolbyråkrati….

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *