Vännerna på Göken

Oftast när Nylle kommer ner till stan brukar vi träffas – ofta ihop med Amilion. Vi tar en bit mat och pratar gamla minnen. Igår var en sådan kväll, men nu kom också besök från Skåne. De gamla vännerna Lasse och Anna deltog, samt den celebre urstockholmaren Joakim (med anor tillbaka i tiden till Gustav Vasa.)
Jag var lite försenad eftersom jag tagit en promenad ner från Söder, till Kungsholmen. Jag rör på mig för lite, något som Lasse direkt gjorde mig påmind om då han strängt hytte med hela armen mot min magtrakt och sa:” Tomas, såhär vill jag inte se dig igen!”
” Vaddå?” undrade jag.
” Du måste sluta sitta och äta praliner på kvällarna.”
Lasse är född mager och blir inte hungrig mer än någon gång per dygn och då äter han en bondmiddag bestående av flaskarre´med brunsås och kokt potatis och är sedan lika nöjd som en boaorm som just svalt ett för kroppens näringsintag väl anpassat byte. Han var lite förfriskad och jargongen kan vara nog så hård, men alltid hjärtlig någonstans i grunden. Ikväll fick jag leta efter den hjärtligheten en stund. Jag funderade på vad jag skulle kontra med, hans sedan många år tilltagande håravfall? Men som den diplomat jag har kommit att utvecklas till genom åren valde jag att hålla tyst, för att strax få nästa påhopp:
”Nejmen, BloggTomas, angenämnt!” Nylle sträckte ut sin hand och strax utbröt en diskussion där ungefär hälften tyckte att bloggande är löjligt eller åtminstone onödigt. Nylle, undrade varför jag blivit så gravallvarlig som person.
” Jag känner dig som humoristisk, Tomas!”.
” Vad är det som är gravallvarligt då?”
” Ska jag vara ärlig så läser jag den inte.”
” Då kanske du ska läsa den för att kunna uttala dig?”
Men både han och Lasse var eniga. De läser inte bloggar, min är inget undantag. Ändå kunde båda citera ämnen från den, och till och med anklaga mig för vissa högerkristna åsikter som kommer fram i inlägget om bilinbrottet. Det här var ett Moment 22 alltså. Jag ansåg att det var meningslöst att gå vidare.
Många har visat sig ha en enorm aversion mot bloggande. De menar med att det är en egogrej, ointressant för andra. Det handlar om fåniga typer som aldrig tröttnar på att höra sin egen röst, som ska vika ut sitt liv . Kanske är det så. Min drivkraft är att jag tycker att det är kul att skriva och kommunicera med andra via skrift. Tanken är ju också att hålla igång pennan.

Hursomhelst, kvällen gick, och vi kom in på allt viktigare funderingar, åldrandet, meningen med karriär, döden, viktproblem. Att vara överviktig får oss att se äldre ut, vilket ju ingen vill göra i detta åldersfixerade samhälle. Den ende av oss som inte anser sig ha viktproblem är Amilion, som ständigt ligger på samma vikt, hur mycket eller lite han än äter.


Amilion följer och gillar min blogg.


Ett av flera påhopp jag fick utstå pga min internetaktivitet de senaste månaderna var att jag manipulerar bilder för att se yngre och snyggare ut. Såhär ser min bild ut på Myspace. Lasse påstod att jag grovt har manipulerat mitt ansikte i Photoshop.


Såhär ser bilden (tagen hösten – 07) ut egentligen, vet inte om jag direkt ser äldre ut på den. Knäckt, spräckt, bräckt, Lasse!

3 svar på “Vännerna på Göken

 1. Anonym säger:

  Bloggande hit o dit – varför måste människor tycka så förbannat mycket om allt? Människor har alltid haft ett behov av att uttrycka sig och i vår tid ser det ut så här. Kanalerna förändras – en del människor inte…Är det finare att skriva låtar från sitt innersta och sälja till folk – vem fan är egentligen intresserad av vad Thåströms farsa var för typ eller Lundells kvinnor, Gessles grillpartyn osv?Jag är på din linje – om du vill uttrycka dig och har hittat ett forum – so keep on rockin’!Jag tycker den är roande så länge du inte blandar in mig 🙂 /BP

  Svara
 2. Anonym säger:

  Håller med BP, blogga är dagens melodi, förr skrev folk dagböcker. Frågor: Har du en myspace sida? Adress tack isåfall.Fråga 2: Bilinbrottet var ett suveränt inlägg då du trodde polisen skulle bli glada för tjuvens snusdosa, jag skrattade så tårarna rann. Men var menade Lasse att det fanns högerkristna värderingar? T L

  Svara
 3. Anonym säger:

  BP: Håller helt med dig, varför ska man vara skivkontrakterad för att kunna nå ut med sina alster? Det luktar inte så lite Jante över sådana resonemang. Tenderbeat: Kolla i ett tidigare inlägg om du vill hitta sidan. Gällande högerkristna värderingar så var det nog något som var genomgående i hela min blogg, men specifikt i detta inlägg eftersom jag uttrycker aversion mot tjackpundares beteende ;-D. Appropå bevismaterialet är det nog redan uppbränt nu, det gick iväg med soporna samma dag som Heléne lämnade in det.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *