Våren närmar sig City

Överallt rann och droppade det på gatorna idag. På vissa ställen så mycket att det var svårt att ta sig fram.

Om tre månader är det lummigt och grönt här, och den här passagen känns som en tunnel genom grönskan.

– Men, tar du en bild?
– Jo.

Barnängen 12.59.

Tänk att hela Söder har haft den här typen av arkitektur en gång i tiden…


Det här området, Vintertullen strax nedanför Barnängen har ett typiskt åttiotalsutseende (ett arkitektoniskt bottendecennium) och jag minns att det var mycket prat om att lägenheterna inte fick ha några trösklar eftersom alla lägenheter skulle vara handikapsanpassade då de byggdes. Den hädangångna utrikesministern Anna Lindh bodde en tid i det här området, liksom Marie Fredriksson från Roxette.
Kvarteren har förmodligen högst andel handikapp – och boendeserviceenheter i hela Sverige. Jag har haft fyra olika anställningar på sådana boendeservicegrupper i detta område genom åren, bland annat ”32:an” ”Tullen”, och ”Barnhusvakten”, men ingen av institutionerna har närmre känt till varandras existens.

Såhär ser det ut från hamnsidan. Pompöst, tryggt och tråkigt.

Då attraherar det här nybygget tvärs över kanalen mer. Jag skulle inte ha något emot att bo i en av de där sjurumsvåningarna med välvda fönster.

– Så jag måste också vara med på bild?
– Jo!

Vi ses ikväll på tv 5 – kl 20.00 Wipe Out! Brutalt roligt!Det var visst premiär för en vecka sen.

6 svar på “Våren närmar sig City

 1. Anonym säger:

  80-talet, det var när alla som var med i komunalfacket blev tvångsanslutna till SAP. Var du med i facket så var du automatiskt sosse.Inte konstigt att dom byggde som dom gjorde heller

  Svara
 2. Anonym säger:

  Foton eller film från Thåströmkonserten?Du gillar ju att fota, så landets största rockstjärna borde väl ha blivit plåtad:)

  Svara
 3. Anonym säger:

  Tenderbeat. Det blev några filmer men dem får du se när du kommer hit och hälsar på, jag vet inte hur man publicerar sånt på blogger

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *