Vårt behov av bikt

I en värld av korruption och mygel bland allt från samhällets höjdare till Ica -handlare som frestats att datummärka om köttpaket. I ett rättssystem som friar våldtäktsmän och mördare, och bland människor som beter sig allmänt vanartigt, är det skönt att slappna av till Judge Judys och Dr. Phils enkla moraliska regelverk: Var hederlig och ärlig, gör rätt för dig, och bete dig som folk!
I dessa program påmins vi om den enkla moral, som förankrades i folkdjupet redan i medeltidens kristnande, men som fortfarande är lika svår att leva upp till.

Vi har inte haft Kanal 4 + tidigare så nu får man sin dos. Dessa program är fascinerande i sin rättframhet.
Precis som i Ricky Lake Show visar vanliga amerikaner upp sina usla liv inför människomiljonerna. Det gråts och biktas för programledarna. Depraverade amerikaner genomgår katarsis, får rådgivning och möjlighet att börja leva ett bättre liv.

2 svar på “Vårt behov av bikt

  1. Anonym säger:

    Det finns ett underbart avsnitt med Judge Judy där Johnny Rotten (John Lydon) medverkar. Han stäms av en trummis för något jag inte kommer ihåg. Johnny är otroligt självgod och domaren verkar gilla honom. Johnny får givetvis rätt varpå han högt utbrister ”Pretty obvious conclusion”

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *